دولتها در کشورهایی مثل ایران که به صورت متمرکز اداره میشوند و همه چیز توسط نهادهای بالادستی کنترل میشود، نقش مهمی در تسهیل یا دشواری زندگی افراد بازی میکنند. بارها اما، بهویژه هنگام تصمیمگیریهای حساسی مثل انتخابات و اینها، شخصاً به این نتیجه رسیدهام که به نقش تسهیلگر دولت برای پیشبر تغییرات در مسائل فرهنگی و اجتماعی (سیاسی که جای خود دارد!) چشم نداشتهباشم و گزینههایی را انتخاب کنم که لااقل شر نرسانند و اگر از آن هم گریزی نبود، شر کمتری برسانند و بهجای سنگهای بزرگ و سنگین، سنگریزه بیاندازند پیش روی فعالیتهای پایین به بالایی که در جامعه، توسط نهادهای مدنی انجام میشود. این روزها اما این طمع هم بسیار بزرگ و خوشبینانه محسوب میشود و همینطور سد و مانع و بلا است که توسط تصمیمگیرندگان دولتی سبز میشود در برابرمان. آنقدر که گاهی انسان میماند کدام موضوع روز را انتخاب کند برای بحث و نیرویش را جهت حل کدام مشکل بگذارد.
در میان همهی بلاهای غیرآسمانیِ اخیر، فکر کردیم مسالهی "سهمیهبندی جنسیتی در دانشگاهها" جزو مهمترینها است این روزها. بهخصوص که نتایج عجیب و غریب کنکور86 تازه اعلام شده و خانوادههای بسیاری انگشت به دهان ماندهاند که چگونه میشود دخترانشان با این رتبهها جایی قبول نشده باشند و یا مجبور باشند که دل خوشکنند به انتخابهای آخر که بیشک دلخواهشان نبوده.
پروندهی جدید سایت میدان دربارهی این موضوع است. قرار شده شبکهی وکلای داوطلب هم وکالت خانوادهها را قبول کنند و شکایتهایشان را به جایی برسانند. بچههای کمیسیون زنان دفتر تحکیم هم که پیشتر این بحث را دنبال کردهبودند، همکاری میکنند در جمع کردن این پرونده. خلاصه امیدواریم مستندهای خوبی بهدست بیاوریم و اعتراضی درست و حسابی بکنیم به تصمیمهای خلقالساعه و غیرقانونی. غیرقانونی از آن جهت که هنوز مجلس هیچ مصوبهای دربارهی سهمیهبندی جنسیتی نداشته که عزیزانمان در وزارت علوم به رشتههای پزشکی بسنده نکرده و امسال سهمیهها را بدون اعلام در دفترچه، در همهی رشتهها اعمال کردهاند!
بقیهی مسائل را میتوانید در سایت میدان پیگیری کنید. لطفاً مستندی هم اگر دارید از این جریان به آدرس sahmieh@gmail.com بفرستید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر